perjantai 15. marraskuuta 2013

Kevään herkkupalaa eli opetusharjoittelua koskeva tapaaminen



Tänään tapasin lehtori Anne Koppatzin, joka toimii Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon yksikössä ja vastaa siellä mm. matkailuaineiden opetuskokonaisuuksista. Anne on myös kevään opetusharjoitteluni sparraaja eli suoritan opetusharjoittelun Annen ”alaisuudessa” tai siipien suojissa, kuten koulutusohjelmajohtaja Kaija Lindroth asian kuvasi.

Anne esitteli kevään lukukauden opetusohjelmaa ja nyt tehtäväni olisi valita minulle sopivimmat osuudet, joissa haluaisin suorittaa kevään opetusharjoittelun.

Valittavanani on kaksi erityyppistä kurssitoteutusta. Toisessa painottuu yhteistoiminnallinen oppiminen ja toisessa enemmän perinteisiä luentoja sisältävä toteutus. Yhteistoiminnallisen oppimisen kohteena on mobiilisovellukset matkailualalla ja perinteisemmässä toteutuksessa työyhteisön kehittämiseen ja johtamiseen, työhyvinvointiin ja motivointiin liittyviä teemoja.

Herkkupalojen valinta

Kahden erityyppisen kurssitoteutuksen osalta valintaani helpottaa se, että voin halutessani haukata palasia opetusharjoitteluni kohteeksi molemmista kurssitoteutuksista, mikä tuntuukin nyt kiehtovimmalta vaihtoehdolta. Ai miksikö? No koska minulla ei ole aiempaa opetuskokemusta, henkilökohtainen tavoitteeni on saada mahdollisimman paljon irti opetuskokemuksesta.

Pallo on nyt minulla ja seuraava steppi on tarkentaa Annelle toiveeni opetusharjoittelua koskien viimeistään tammikuun alkupuolella. Sitä ennen tavoitteenani on mennä seuraamaan Annen opetusta Porvooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti