torstai 30. toukokuuta 2013

Peruskoulun iltalinja?

Noniin, poskiontelon tulehdus saatu hallintaan lääkekuurilla ja pääsen taas perusopintojen kimppuun!

Tänään pohdituttaa koulupäivien aloitusaikataulu. Kautta aikojenhan koulupäivät ovat alkaneet aamuvarhain. Rinne (2004, 12) toteaa, että kehityksen kuluessa ihmiskunnalle on kertynyt koeteltu käsitys siitä, miten koulutus on tarkoituksenmukaisinta organisoida ja millainen opetus sopii eri ikäisille oppilaille.

Edellisessä blogissa kelailin itseni kasvattamista. Miten paljon itse voin vaikuttaa yhteiskunnan oravanpyörässä siihen, mihin suuntaan kasvan ja kehityn? 

Samaa asiaa kelailee 15-vuotias Mikko Hautala Helsingin Sanomien mielipidepalstalla 23.5.2012 kysyessään, miksi koulupäivät alkavat niin aikaisin. Alla karkea referaatti Mikon kirjoituksesta. 

"Erään tutkimuksen mukaan myöhään valvominen on jäänyt perimäämme jo kivikaudelta. Itse saan harvoin aikaisin unta, vaikka olisin aamulla herännyt aikaisin. Kun jää univelkoja, on hankalampi oppia. Tästä herääkin kysymys, miksi koulupäivät alkavat niin aikaisin? Jos koulupäivät alkaisivat tunnin pari myöhemmin, tekisin se nuoren mielelle ihmeitä.

Niinpä. Hyvä kysymys! Peruskoulu laittaa aamuvirkut ja iltavirkut samaan ryhmään. Pitäisikö peruskoululaisille jo olla aamukoulu ja iltakoulu, jotta oppimisen esteet saataisiin poistettua? Ainakin Mikko kokee, että tällä kasvatusmetodilla hän oppisi enemmän. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti