keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Eka päivä Jollaksessa


Opekoulutustani tukevasta, yhteensä kuuden päivän perehdytyksestä S-ryhmän koulutusinstituutti Jollaksessa on nyt eka päivä takana. No hei, miten meni???

Siipiensä suojaan minut ottanut Jollaksen kouluttajien pedagogista osaamista kehittävä erityisasiantuntija Kaisu Eronen toivotti tervetulleeksi Jollakseen esittelemällä jollaslaisia vastaanoton henkilökunnasta toimistoväkeen ja ravintolapäällikköön asti. Porukasta löytyi useampi opekorkeankin käynyt. 

Kaisun tervetulotoivotukseen kuului myös tervetulolahja, Ideapakka eli pakallinen menetelmiä  ideointiin, oivalluttamiseen ja osallistamiseen! WauJes!  Tästä Ideapakan "äiti" ja samalla myös kitesurffauskamuni Reetta tykkää. 


Tänään perehdyin seuraamaan vuoden kestävän Tuotekehittäjätutkinnon yhtä lähipäivän valmennusta, mihin mahtui kaksi eri kouluttajaa/luennoitsijaa. Toinen oli ulkopuolinen asiantuntija ja toinen Jollaksen valmentaja Mika Teileri. Luennot olivat eri tyyppisiä ja niin varmasti oli tarkoituskin.


Päivän oppimishavainto



Asiantuntijana olet haluttua kamaa vierailevana luennoitsijana asiantuntijoille. Paikalla olijat janoavat uutta näkökulmaa ja uutta tietoa. Mutta vierailevan asiantuntijaluennoitsijan on oltava valmis jakamaan tietoa kiinnostavasti. Tässä auttaa kohderyhmän lähtötason tunteminen ja heidän henkilökohtaiset oppimistavoitteet ja kyky haastaa oppijoita tunnistamaan tietoaukkoja omassa asiantuntijuudessaan rakentavalla ja positiivisella tavalla. Mutta ennen kaikkea ykkösjuttu on olla itsensänäköinen valmentaja/luennoitsija.



Tänään molemmat luennoitsijat tarjosivat hyviä esimerkkejä siitä, miten jakaa uutta näkökulmaa ja tietoa kiinnostavasti ja osallistaa asiantuntijoita oppimaan lisää. 





Onnistuin myös saamaan Mikan juttuseuraksi kahvitauolla ja kuulemaan hänen fiiliksiään neljän vuoden valmentajakokemuksistaan Jollaksessa. Kertoessani Mikalle uhkakuvistani opettajuutta kohtaan  erityisesti oppilaitosmaailmassa, missä opettaja saattaa vieraantua työelämästä ja siihen liittyvistä käytännöistä maailman muuttuessa, oli virkistävää kuulla Mikan ajatuksia jollaslaisena tähän liittyen.

Mika tuumasi, että Jollaksessa on erityisen tärkeää, että valmentajilla on ajanmukainen kosketuspinta työelämään ja eri toimialoihin. Ja tämähän on ymmärrettävää, sillä ilman sitä valmentajien olisi  mahdotonta olla mukana toteuttamassa Jollaksen tehtävää s-ryhmäläisten osaamisen kehittäjinä tukemalla liiketoimintoja menestymään ja tuottamaan laadukkaita palveluja asiakasomistajille ja S-ryhmän muille asiakkaille.

Isot kiitokset Kaisulle, Mikalle ja Tommille hyvästä perehdytysstartista Jollaksessa!


1 kommentti:

  1. Hyväntuulinen tervehdys Jollaksesta Martta!

    Mahtava kuulla, millaisia ajatuksia eilinen Jollas-päivä sinulle herätti!
    Erinomaisia oivalluksia ja oppimishavaintoja olet päivän aikana tehnyt!

    Tästä on mahtava jatkaa yhteistä polkua opeharjoittelun parissa,
    Kaisu Jollaksesta

    VastaaPoista