tiistai 17. joulukuuta 2013

Mihin asioihin sinä kiinnität huomiota opetusta seuratessasi?

Kävin tekemässä ensimmäiset opetusseurannat marraskuussa Metropolian ammattikorkeakoulussa. Jatkan opetuksen seurantaa alkuvuodesta ja nyt haluaisinkin varmistua, että mitä osa-alueita voisin lisätä seuranta-arviointiini.

Kävimme juuri seurattavani kanssa Hangoutissa palautekeskustelun, mikä meni hyvin. Seurattavana ollut koki, ettei seurannan alla olleista osa-alueista puuttunut mitään toimittamassani  palauteraportissa, mutta mitä mieltä sinä olet? Mihin asioihin kiinnittäisit ja kiinnität itse huomiota opetuksen seurannassa?

Alla nyt seurannan alla olevat osa-alueet ja niihin kirjattuna plussat ja kehitettävät asiat: 

Kokonaisuus: 
tavoitteet opintojaksolle ja lähiopetustunnille, pedagogiset työskentelytavat

Osa-alueet: 

Alkubriiffaus
Päivän opetuksen tavoitteen esittely
Opiskelijoiden motivointi
Tilan käyttö
Ajan käyttö
Opetussuunnitelman muutosvalmius
Tunnelma
Opiskelijoiden aktivointi
Rytmitys
Opiskelijoiden palautteeseen reagointi
Erilaisten oppijoiden huomioiminen








1 kommentti:

  1. Kyllä noilla osa-alueilla saat hyvin annettua kehittävää palautetta opettajalle. Itse kiinnitän aika paljon huomiota opettajan ja oppijoiden väliseen sekä oppijoiden keskinäiseen suhteeseen, tunnin flowhun, alun orientaatioon ja energisointiin ja lopun kiteytykseen. Alati muuttuvien tilanteiden hallintaa on myös kiinnostavaa seurata. Jokainen seuraaja näkee tietysti omalla laillaan näitä asioita. Opeopiskeluissa on hyvä katsoa muilta mallia niissä asioissa, jotka itselle ovat hankalia. Toisaalta, kukaan meistä ei ole koskaan opettajana täysin valmis. Onneksi, koska täydellinen on aika steriiliä ja tylsää.

    VastaaPoista