tiistai 12. marraskuuta 2013

Kärpäsenä seinällä ensimmäistä kertaa


Tänään pääsin seuraamaan Marja Haapa-Ahon opetusta Metropolian ammattikorkeakoulun tiloihin Kätilöopiston kylkeen. Samassa ohjaajamme Anun operyhmässämme opiskeleva Haapa-ahon kurssi ”Sosiaalialan yrittäjyys hyvinvointiyhteiskunnassa” oli suunnattu aikuisopiskelijoille, mutta porukkaan oli otettu mukaan pari nuorisoasteenkin opiskelijaa.

Valitsin Haapa-Ahon seurannan kohteeksi kolmesta syystä:
  1. Sosiaaliala on tarpeeksi kaukana ja vieras minulle teemana. On erittäin antoisaa ja rikastuttavaa päästä seuraamaan mahdollisimman monta eri opetusalaa mahdollisimman monessa eri oppilaitoksessa
  2. Hyvä markkinointi. Haapa-aho markkinoi kurssin hyvin syyskuun lähipäivillä. Tunsin heti markkinointitempauksen jälkeen olevani lämpimästi tervetullut seuraamaan opetusta ja kiinnostukseni Haapa-Ahon opetusareenaa kohtaan heräsi. 
  3. Syksy. Halusin käynnistää seurannan syksyn aikana ja Haapa-Ahon aikataulu sopi omaani. 

Opetuksen seuranta osana opeopintoja on äärimmäisen mielenkiintoista ja tiedän, ettei tällaisia mahdollisuuksia tule jatkossa vastaan joka päivä. Se, että saan olla alusta asti kärpäsenä seinällä seuraamassa, miten opetustilanne otetaan haltuun, millainen tunnelma luodaan, miten opiskelijoita motivoidaan, miten tilaa käytetään, miten aikaa johdetaan, miten opetussuunnitelmaa muutetaan vai muutetaanko tilanteeseen sopivaksi jne. jne. jne. on opettavaista. On tasan niin monta tyyliä kuin on opettajaakin eli aina voi ottaa opiksi tai saada uusia ajatuksia omaan tyyliin.

Valitettavasti jouduin keskeyttämään opetuksen seurannan herra Yrjötaudin yllättäessä (ajatelkaa!), mutta jotain ehti jäädä kuitenkin käteen opetuksesta. Käymmekin Marjan kanssa palautekeskustelun läpi sovitun mukaisesti lähipäivinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti